Paza bună trece primejdia rea- 4 factori esențiali pentru alegerea unui seif de casă

Paza bună trece primejdia rea- 4 factori esențiali pentru alegerea unui seif de casă

Achiziționarea și utilizarea seifurilor pentru uzul casnic se află pe un trend ascendent și în România, fiind tot mai populare și făcându-și loc în decorul caselor noastre. Oamenii își dau seama din ce în ce mai mult că protejarea obiectelor de valoare din case este foarte importantă și că bunurile pot să fie protejate de mai multe primejdii, precum furtul, daunele sau pierderea. 

Cel mai adesea, seifurile pentru acasă sunt folosite pentru păstrarea în siguranță a documentelor personale, a bunurilor, cum sunt pașapoartele, cărțile de identitate, actele de proprietate ale casei, terenurilor sau imobilelor pe care le deținem sau a bijuteriilor.

La ce să fii atent atunci când alegi un seif pentru acasă?

Cu atâtea modele disponibile pe piață, alegerea unui seif sigur și potrivit pentru uzul casnic poate să fie un proces anevoios și confuz. De aceea, vrem să te ajutăm cu câteva aspecte de care merită să ții cont atunci când alegi un seif pentru acasă. Știm că achiziționarea unui seif necesită o atenție deosebită și o privire de ansamblu. Cum furtul nu este singurul pericol de care trebuie să ne ferim bunurile de valoare, trebuie să ne concentrăm atenția pe mai mulți factori.

1. Rezistența antiefracție

Evitarea de a cădea pradă hoților este probabil cel mai des întâlnit motiv pentru achiziționarea unui seif. Scopul de bază al oricărui seif este în primul rând să protejeze obiectele de valoare împotriva tâlharilor. În mod obișnuit, gradul de rezistență antiefracție este calculat pe baza rezistenței pereților și ușii, a complexității mecanismului de închidere și blocare, precum și a dificultății de a-l scoate din locul său. 

De obicei, seifurile pentru birouri, bănci sau magazine sunt mai rezistente și mai puternice. Cu toate acestea, trebuie să fii precaut și să alegi un model cu un grad de rezistență cât mai ridicat. Următoarele câteva puncte sunt menite să te ajute să alegi un seif cu rezistență împotriva furtului:

  • Sistemul de blocare este prima barieră care poate împiedica un furt. Acesta este motivul pentru care fiecare producător se concentrează pe închidere, instalând sisteme complicate pentru blocarea seifurilor. În prezent, pe piață există foarte multe seifuri cu sisteme mecanice și electrice de închidere și blocare, generând o rezistență rezonabilă la deblocarea de către o persoană neautorizată.
  • Greutatea este o altă barieră importantă de rezistență împotriva jefuitorilor. Deși acest aspect este unul temporar, foarte multe acte de tâlhărie au eșuat din cauza factorului de portabilitate al seifului.
  • Materialul puternic din care este fabricat îngreunează cu siguranță rezistență tăierea. Deci seiful ar trebui să fie cât mai greu și realizat dintr-un material rezistent.

2. Rezistența la apă

Rezistența la apă este o caracteristică principală pentru că până la urmă un seif  trebuie să ne protejeze documentele și obiectele de valoare. Impermeabilitatea menține în siguranță documentele și obiectele valoroase în timpul inundațiilor și a ploilor. 

3. Rezistența la foc

Izbucnirea unui incendiu este una dintre cele mai des întâlnite probleme. Să luăm un caz ipotetic și nefericit. Ești plecat de acasă și izbucnește un incendiu. Vocea de la celălalt capăt al telefonului îți spune că flăcările ți-au cuprins locuința. Te gândești la lucrurile adăpostite de seif, nu?

Foarte multe companii de asigurări recomandă seifurile ignifuge, care sunt o alegere foarte bună atunci când sunt stocate documente de hârtie sau digitale care nu pot fi înlocuite. Companiile producătoare de seifuri acordă o atenție sporită acestui factor, în prezent existând pe piață un număr foarte mare de modele rezistente la foc. 

4. Dimensiunea în funcție de spațiul disponibil

Mulți dintre noi facem o greșeală comună și nu ne gândim la locul potrivit în casele noastre în care am putea amplasa un seif. Pe piață sunt disponibile modele în diferite dimensiuni, tot ceea ce trebuie să faci este să măsori spațiul alocat pentru acesta, înainte să îl alegi. Așadar factorul spațiu trebuie luat în considerare atunci când alegi un seif.

Recomandările noastre de seifuri pentru acasă și casete de valori

Cunoscând acești factori îți va fi mai ușor să alegi un seif potrivit pentru tine și pentru nevoia ta. Alegerea nu trebuie să reprezinte o sarcină descurajantă, chiar dacă numărul de opțiuni disponibile poate să fie copleșitor. Trebuie să ții cont de ce urmează să stochezi în el. Poate ai nevoie să-ți ții în el bijuteriile, documentele importante sau să păstrezi siguranța copiiilor, ținând departe de aceștia obiectele periculoase. Noi te ajutăm cu 3 recomandări în acest sens:

1. Seif pentru laptop YLV 200 DB1 cu închidere electronică

Având în vedere că laptopurile pot stoca albume foto, fișiere importante sau informații confidențiale, pierderea acestora este un lucru supărător pentru oricine. Seifurile pentru laptop oferă soluția ideală pentru protejarea informațiilor și datelor cu caracter personal, fiind suficient de spațioase și pentru păstrarea documentelor fizice.

Seiful tip laptop Yale YLV/200/DB1, are dimensiunea exterioară de 200 x 430 x 350 mm și cea interioară de 190 x 420 x 300 mm, este ideal pentru păstrarea laptop-ului sau a documentelor importante într-un loc sigur și la îndemână. Acesta este prevăzut cu încuietoare electronică și cheie SOS. Seiful se blochează automat la introducerea de 3 ori consecutiv a unui cod greșit.

2. Seif certificat antifoc Sydney 40 cu închidere electronică

Acte de asigurare, documente de proprietate și alte documente importante sunt mult mai valoroase pentru proprietar, decât pentru un hoț și cu siguranță vrem să le păstrăm cât mai departe de un presupus incendiu. 

Seifurile certificate antifoc din gama Sydney au o rezistență testată la incendiu de 60 de minute pentru documente. Corpul este fabricat din oțel cu pereți dubli, umpluți cu material special rezistent la foc, iar ușa este prevăzută cu garnituri antifoc, etanșabile în caz de incendiu.

3. Seif certificat antiefracție Samoa 26 cu închidere cheie

Chiar dacă pe piață există mai multe tipuri de seifuri, cea mai mare diferență între categorii sunt siguranța și tentativele de efracție. Seifurile certificate antiefracție sunt special concepute pentru a proteja obiectele de împotriva atacurilor externe, fiind clasificate pe mai multe categorii de rezistență, care sunt determinate de mai mulți factori precum rezistența metalică a pereților și ușa sigură, dar și factori de siguranță introduși în pereți.

Seiful Samoa 26 are corpul fabricat din oțel, cu pereți dubli. Ușa este este prevăzută cu bolturi pe 3 laturi și balamale interioare. Ancorarea se face la baza seifului, în cele 2 găuri din podeaua seifului.

Casete de valori

Salteaua nu mai reprezintă o ascunzătoare foarte bună pentru bunurile valoroase pentru că majoritatea hoților deja cunosc ascunzătorile. O casetă de valori reprezintă o soluție foarte bună pentru păstrarea în siguranță a bunurilor din casă, pe lângă seif, fiind ușor de transportat. Cele mai întâlnite lucruri depozitate în casetele de valori sunt bani, bijuterii și alte obiecte valoroase de mici dimensiuni.

Aceștia sunt principalii factori pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când alegi un seif pentru casă, care să îți protejeze bunurile de valoare de diferite primejdii. Noi te ajutăm cu mai multe modele, care să se plieze pe nevoile tale. Dacă ai probleme în alegerea celei mai bune soluții, îți stăm la dispoziție cu asistență profesională pentru alegerea și instalarea produselor.

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0766446672 office@safemag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!