TRANSPORT GRATUIT la toate comenzile plasate in perioada 1 - 31 Martie.

Cum alegi un seif – 5 aspecte la care sa fii atent

Cum alegi un seif – 5 aspecte la care sa fii atent

Fa un exercitiu de imaginatie. Te afli in fata unui seif, ai nimerit combinatia si te pregatesti sa il deschizi. Inainte sa deschizi usita opreste-te si spune-ne ce iti imaginezi ca se afla inauntru? 

Gramezi de monede, teancuri de bancnote si o multime de bijuterii stralucitoare, probabil acesta ar fi raspunsul pe care l-am da majoritatea dintre noi. 

Totusi, banii si bijuteriile nu sunt neaparat cele mai valoroase lucruri. Nu trebuie sa detii o comoara fermecata ca sa ai nevoie de un seif pentru casa. 

Gandeste-te la actele de proprietate ale casei sau ale unui alt imobil pe care il detii. La documentele care spun ca esti posesorul unei masini, unui teren, afaceri sau la acel obiect pe care ti l-a dat o persoana iubita asa ca vrei sa il pastrezi pentru totdeauna. 

Ai lasa ceva din cele de mai sus la indemana oricui iti trece pragul casei? Daca raspunsul e “Nu”, inseamna ca un seif ti-ar face viata mai usoara. 

Dar cum alegi un seif potrivit

Fii atent la cateva aspecte si asigura-te ca seiful pe care il cumperi e cel potrivit. 

Dimensiunea seifului pentru casa

Seifurile vin in diferite marimi, iar atunci cand alegi unul trebuie sa iei in considerare si acest aspect. Gandeste-te in primul rand unde o sa asezi seiful. Se potriveste modelul cu spatiul ales de tine? 

Arunca o privire si in interiorul seifului. Este destul de incapator pentru toate lucrurile pe care vrei sa le depozitezi? 

Cumpara un seif mai mare decat nevoile tale actuale. Pe parcurs, ar putea aparea si alte obiecte pe care vrei sa le protejezi si nu vrei sa cumperi cate un seif de fiecare data cand apare ceva nou de protejat.

Incuietoare sigura 

Exista mai multe incuietori care te asigura ca bunurile din seif sunt perfect in siguranta. Poti opta pentru un seif cu cheie, cifru electronic sau incuietoare electronica cu tastatura si cifru mecanic. 

Inainte de a alege varianta potrivita, ia in considerare toate argumentele pro si contra privind fiecare sistem de inchidere. 

Cheia 

Incuietorile cu cheie trec cu brio testul timpului. Sunt foarte rezistente, iar in caz ca se strica sunt usor de reparat. De asemenea, sunt si foarte simplu de folosit. 

Dezavantajul e ca o cheie e si usor de pierdut (gandeste-te doar de cate ori ai ratacit cheile de la casa). 

Sfatul nostru e sa stabilesti un loc in care sa tii cheia. Un loc sigur pentru cheie este util si in cazul in care mai sunt si alte persoane care utilizeaza seiful. 

Evita sa o iei peste tot pe unde mergi, mai ales ca nu ai nevoie de ea in timpul zilei. 

Vestea buna este ca, in majoritatea cazurilor, vei primi doua chei la seif, iar in caz ca o ratecesti una dintre ele cealata iti va sta la dispozitie. 

Cifru electronic sau incuietoare electronica cu tastatura

Sitemele de inchidere cu cifru electronic sau cu incuietoare electronica cu tastatura au multiple beneficii. Seiful se deschide rapid si usor, este accesibil pentru mai multe persoane si te scapa de grija ca ai putea pierde vreo cheie. 

Bineinteles, exista si puncte slabe. Bateria trebuie schimbata periodic, iar electronica se poate defecta cand ti-e lumea mai draga, ceea ce duce la blocarea seifului.  

La anumite seifuri, incuietoarea electronica are o functie suplimentara de securitate cu temporizare. Aceasta functie este ceruta de evaluatorii de risc si de politie in locatii de tip: casierii, benzinarii, banci, sali de jocuri, case de amanet. 

Functia de temporizare a deschiderii inseamna ca seiful se deschide dupa un timp presetat de la introducerea codului. Dupa trecerea intervalului de timp, e necesar sa reintroduci codul. Functia este utila in cazul unui jaf armat pentru ca accesul la bani nu este posibil imediat. 

Inchidere pe baza de cifru mecanic

Sa deschizi un seif cu cifru mecanic te face sa te simti ca un spion din filmele politiste care a intrat intr-o institutie a statului. Partea proasta e ca, pana reusesti sa deschizi tu seiful, te prinde paznicul si da alarma.

Dureaza cateva minute pana reusesti sa deschizi o incuietoare cu cifru mecanic. Incuietoarea de acest fel nu e recomandata in casierii, bijuterii sau in alte locuri unde trebuie sa deschizi repede seiful. 

Greutatea 

Ai auzit de situatii in care hotii fura bancomatul pentru a ajunge la bani, asa ca nu e de mirare daca se intampla sa-ti fure bunurile cu tot cu seif. Totusi, un seif greu inseamna sanse mai mici ca cineva sa il poata fura. 

Cand alegi greutatea seifului tine cont de faptul ca trebuie sa il si fixezi la tine acasa. Ar fi neplacut daca s-ar rupe scarile cu tine pana ajungi cu seiful in camera in care vrei sa il montezi.

Tipul seifului 

In functie de locul in care il asezi, poti alege dintre mai multe tipuri de seifuri. Poti opta pentru un seif incastrabil in perete (il poti instala doar daca locuinta e in constructie sau in renovare), seif de mobila si seif cu sertar de alimentare pe unde poti introduce valori fara sa deschizi usa principala a seifului.

Certificarea seifului 

Un seif certificat inseamna ca acesta a fost testat si are o rezistenta dovedita la efractie, incendiu sau inundatie. Seifurile certificate au placuta de identificare pe interiorul usii si un certificat pe care sunt mentionate anul fabricatiei si clasa de rezistenta. 

Acestea sunt elementele pe care sa le ai in vedere atunci cand urmeaza sa alegi un seif. Iar acum ca ai aflat cum alegi un seif potrivit  magazinul nostru iti pune la dispozitie o multime de modele, indiferent de tipul seifului de care ai nevoie. 

Ce seif pentru casa se potriveste nevoilor tale?

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0766446672 office@safemag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!