Ce incuietoare alegem pentru seif – inchidere cheie sau electronica

Ce incuietoare alegem pentru seif – inchidere cheie sau electronica

In ciuda faptului ca tehnologia este la tot pasul si suntem inconjurati de o multime de posibilitati prin care sa ne pastram bunurile valoroase, riscul de a le pierde sau de a fi furate este unul destul de mare. Indiferent ca vorbim de documente importante, bani, bijuterii valoroase sau obiecte cu valoare sentimentala, suntem responsabili de pastrarea acestora intr-un loc sigur, in care sa fie protejate. Pentru pastrarea in siguranta a acestor obiecte este recomandata achizitionarea unui seif. In functie de obiectele si bunurile pe care urmeaza sa le depozitam in acesta trebuie sa alegem un seif de marime potrivita si cu o incuietoare potrivita. Dar ce incuietoare alegem pentru seif ca acesta sa ne pastreze bunurile in siguranta atat in fata hotilor, cat si in fata unui incendiu sau a unei inundatii?

Seiful este una dintre principalele metode prin care ai posibilitatea sa iti pastrezi bunurile in siguranta. Doar ideea ca ai pus toate lucrurile de valoare intr-un seif, iti va da un nivel mai inalt de siguranta ca acestea nu vor disparea peste noapte si ca nu sunt depozitate la intamplare, ci intr-un loc cat se poate de sigur. Achizitionand un seif de calitate poti ingreuna cu mult treaba hotilor. Poti astfel sa castigi timp si sa impiedici un furt in plina desfasurare. De asemenea, un seif testat si certificat te poate ajuta sa iti salvezi bunurile in timp util in cazul unui incendiu sau a unei calamitati. 

Cand pornesti in cautarea seifului potrivit, trebuie sa fii atent la dimensiunea acestuia, la greutate, la tipul seifului, la certificarea acestuia si nu in ultimul rand la incuietoare. Sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele incuietorilor cu cheie si a celor cu cifru electronic. 

Incuietoare cu cheie

Printre avantajele unui seif cu incuietoare cheie se numara fiabilitatea in timp si utilizarea usoara. Acest tip de seif il poti amplasa oriunde in casa avand in vedere ca broasca cu cheie nu este sensibila la umiditate. De asemenea, manuirea acestuia este foarte simpla, fiind nevoie doar sa invarti cheia in broasca, iar usa seifului sa se inchida sau sa se deschida dupa bunul tau plac. Totodata o incuietoare de tip cheie este si foarte usor de reparat, in cazul in care este nevoie din diferite motive de o astfel de operatiune. 

Dezavantajul unei asemenea incuietori este faptul ca o cheie mica, este foarte usor de pierdut. Cu siguranta ai patit si tu sa iti ratacesti cheile de la casa sau de la masina pe undeva si sa le cauti pana la epuizare. Fiind vorba de o cheie de o dimensiune destul de mica, este mult mai greu sa ai grija de ea, decat sa o pierzi. 

De asemenea un dezavantaj in ceea ce priveste incuietoarea cu cheie apare in momentul in care sunt mai multe persoane care utilizeaza acelasi seif. Desi majoritate seifurilor sunt livrate cu doua chei, acestea pot deveni insuficiente in momentul in care sunt mai mult de doi utilizatori sau cand unul dintre ei pierde cheia. 

Cifru electronic sau incuietoare electronica cu tastatura

In cazul seifurilor cu incuietoare electronica, acestea se inchid si se deschid cu ajutorul unui cod secret format din cifre. In acest fel indiferent de cate persoane utilizeaza seiful, fiecare primeste codul si poate sa isi acceseze bunurile oricand. Printre avantajele acestui tip de incuietoare se numara si faptul ca nu trebuie sa acorzi o atentie deosebita cheilor.

La anumite seifuri, incuietoarea electronica are o functie suplimentara de securitate cu temporizare. Aceasta functie inseamna ca seiful se deschide dupa un timp presetat de la introducerea codului. Dupa trecerea intervalului de timp, e necesar sa reintroduci codul.

Dezavantajul seifului cu incuietoare electronica este faptul ca trebuie sa ii schimbi periodic bateria. Codul functioneaza pe baza de baterii, iar cand acestea se descarca trebuie schimbate. De asemenea electronica seifului se poate defecta brusc, spre deosebire de incuietoarea cu cheie. 

Unele seifuri au functie de setare a doua coduri. Beneficiul acestora este ca poti sa schimbi codul orcand simti nevoia. Cu codul pe care il primeste, angajatul nu va putea sa faca nimic altceva decat sa deschida seiful. Pe de alta parte daca ai un seif cu incuietoare tip cheie si dai cheia unui angajat pentru o perioada risti ca acesta sa faca o copie acesteia.

Acestea fiind spuse, speram ca ti-am oferit toate raspunsurile la intrebarea: ce incuietoare alegem pentru seif

Din nefericire insa, majoritatea persoanelor ajung sa constientizeze necesitatea achizitionarii unui seif, abia dupa ce au fost deja victima unui furt. Pentru a nu ajunge intr-o astfel de situatie, iti recomandam sa nu mai pierzi timpul si sa achizitionezi un seif potrivit nevoilor tale chiar din magazinul nostru online. 

Achizitioneaza seiful potrivit, aseaza toate obiectele de valoare in acesta si ai grija ca ele sa fie mereu protejate.

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0766446672 office@safemag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!