Ce este și de ce să alegi o carte seif?

Ce este și de ce să alegi o carte seif?

Achiziționarea și utilizarea seifurilor pentru uzul casnic se află pe un trend ascendent și în România, fiind tot mai populare și făcându-și loc în decorul caselor noastre. Oamenii își dau seama din ce în ce mai mult că protejarea obiectelor de valoare din case este foarte importantă și că bunurile pot să fie protejate de mai multe primejdii, precum furtul, daunele sau pierderea. 

Cel

O carte seif seamănă la perfecție cu o carte normală. Drept urmare, mizează pe discreție pentru a ne proteja obiectele de valoare și, uneori, unele secrete. O carte seif se distinge prin dimensiunea sa redusă și compactă. Aspectul său este extrem de realist datorită paginilor sale din plastic precum și coperții exterioare care imită coperta unei cărți adevărate. De notat este că seiful care se află în interiorul cărții dispune în general de pereți din oțel. Există cărți seif care imită un dicționar, o enciclopedie, un roman…există o mare varietate de modele pe piață. Nu îți rămâne decât să alegi din numeroasele “titluri” și culori.
O carte seif îți oferă posibilitatea de a securiza unele obiecte de valoare precum cardul bancar, carnetul de cec sau bijuteriile. Poți, în egală măsură să păstrezi bani cash în cartea seif.

 

De ce să folosești o carte seif?

Cu toții avem mici secrete de păstrat sau posedăm obiecte sau acte pe care dorim să le păstrăm sau protejăm de pririvirile indiscrete. O carte seif ne permite să facem acest lucru, fără să fim nevoiți să arătăm tuturor că avem un seif. Dacă un seif clasic atrage imediat privirile și curiozitatea, o carte seif rămâne perfect ascunsă, invizibilă, chiar dacă este în fața ochilor invitaților sau, mai rău, intrușilor.
Această “carte” este, drept urmare, utilă pentru toată lumea. Este obiectul ideal pentru a ascunde unele economii făcute. Este perfect și pentru adolescenții care doresc să ascundă de părinți ceva anume, ceva nu vor să găsească.
Lucrurile simple sunt și cele mai eficiente. Cartea seif reprezintă cea mai potrivită modalitate de a ascunde unele obiecte prețioase. Cu toate acestea, este preferabil să nu ascunzi obiecte de mare valoare deoarece cartea seif este considerată disuasivă. Este o idee bună să i-o oferi unui adolescent deoarece se poate folosi de această carte seif pentru a-și ascunde micile secrete sau să își pună micile economii.

 

Diferitele tipuri de deschidere

În cazul unei unei cărți seif există două tipuri de deschidere:
- Închiderea cu cheie. Extrem de practică deoarece poți pune cheia oriunde îți dorești, însă există mereu riscul de a pierde cheile sau de a uita unde le-ai pus.
- Închiderea cu cifru. Înregistrezi un cifru, un cod și îl poți schimba oricând pentru un plus de siguranță.

 

Care sunt avantajele oferite de o carte seif?

Principalul atu oferit de o carte seif este acela că este extrem de discretă. Nu atrage curiozitatea cum ar putea să o facă un seif clasic pus într-un perete spre exemplu. Așezată într-o bibliotecă, trece ușor neobservată și doar tu vei avea cunoștință de existența sa.
O carte seif nu este grea. Drept urmare, o poți ascunde cu ușurință sau să îi schimbi locul, ori de câte ori îți dorești acest lucru. Îți ascunzi secretele la interior după care ascunzi cartea în bibiliotecă sau oriunde îți dorești.
O carte seif este un obiect simpatic și practic totodată. Toate persoanele pasionate de gadgeturi utile și ingenioase trebuie să își achiziționeze acest tip de obiect. Este un fel de accesoriu de agent secret care pe unii îi poate amuza însă, în realitate, se dovedește a fi extrem de util și eficient, mai ales dacă avem obiecte de valoare de protejat.

Cum poți alege o carte seif?

Cartea seif reprezintă o modalitate simplă și eficientă pentru a ascunde unele lucruri. Există versiuni special concepute pentru a ascunde obiectele prețioase și care se integrează în orice decor și nimeni nu își va da seama. Principalul avantaj este acela că seamănă foarte bine cu o carte adevărată, este complet discretă și este absolut imposibil de reperat pe o etajeră sau într-o bibliotecă. Singurul dezavantaj este mărimea, este destul de mică și nu încap foarte multe lucruri în ea.
La fel ca și în cazul unui seif clasic, există mai multe lucruri de care trebuie să ții cont atunci când alegi o carte seif. Iată-le.
Credibilitatea. Prima linie de apărare a unei cărți seif este credibilitatea acesteia din urmă, dacă este ascunsă așa cum trebuie, în mod corect, printre alte cărți, atunci va fi foarte greu, chiar imposibil de găsit de o persoană rău intenționată. O carte seif trebuie să semene foarte bine cu o carte adevărată. O carte seif trebuie să aibă o copertă rigidă și există modele care conțin pagini adevărate pentru a adăuga un plus de realism.
Siguranța. Calitatea unui seif poate fi judecată prin intermediul materialului folosit. Pentru a garanta o siguranță sporită, un seif trebuie realizat din oțel. Acest lucru nu este valabil și în cazul unei cărți seif deoarece aceasta trebuie, înainte de toate, camuflată în decor. Ideal ar fi ca aceasta din urmă să fie extrem de ușoară pentru a putea fi transportată oriunde în caz de nevoie. Nici grosimea nu trebuie să fie foarte mare însă, în cazul accesoriilor portabile, adâncimea ar trebui să fie de aproximativ 5mm.
Mărimea. Una din cele mai mari costrângeri în cazul unei cărți seif este mărimea acesteia deoarece nu încap foarte multe lucruri în ea. Dacă ai nevoie de un model mai mare, cel mai bine este să îți îndrepți atenția spre un mini seif sau un seif clasic.
Sistemul de închidere. În general, există două tipuri de închidere în cazul cărții seif: cu cheie și cu cifru. Alegerea se va face în funcție de preferințele fiecăruia. Unele persoane preferă cifrul deoarece se tem să nu piardă cheia. Alte persoane, din contră, aleg cheia de frică să nu uite combinația de cifre. Ambele cazuri au rezolvare, în cazul închiderii cu cheie poți face o dublură și în cazul cifruli îl poți nota undeva, într-un loc sigur.
Fie că are formă de dicționar, fie are titlul unui roman cunoscut, cartea seif este un obiect prețios care prezintă numeroase avantaje. Poți să achiziționezi cu ușurință un astfel de produs pentru tine sau pentru copiii tăi. Nu este suficientă pentru a așeza obiecte mai voluminoase și nu te protejează prea tare în cazul unei spargeri. Însă, are avantajul de a fi extrem de practică și ne decorează interiorul într-un mod interesant.

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:00

0766446672 office@safemag.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!